top of page

One Era - Hetkien Ketju

Katri Kovasiipi arvioi näyttelyä Kulttuuritoimituksen sivuilla 20.10

Leena Vainio

ONE ERA – HETKIEN KETJU

Galleria Koppelo 2.10. – 31.10.2019

Kauppakatu 14, 33210 Tre

Filosofit ovat pohtineet ajan olemusta jo antiikin ajoista lähtien ja myös esittäneet siitä keskenään vastakkaisia käsityksiä. Kiistelyä on herättänyt se, onko aikaa olemassa ihmisten kellojen ulkopuolellakin vai onko se puhtaasti ihmisen luoma käsite, ja siitä, onko aika liikettä ja muutosta vai peräkkäisten hetkien sarja.

Era tarkoittaa sekä ajanjaksoa että käännekohtaa. Tässä näyttelyssä tarkastelussa on ajanjakso, hetkien ketju, käännekohta, jolloin kaikki muuttuu. Sairastuminen rintasyöpään ja sairastumiseen ja toipumiseen liittyvä tunnemyrsky erilaisine vaiheineen on matka, joka väistämättä näkyy taidetyössäni. Matkaan liittyy tilanteita, joissa aika lakkaa olemasta ja pysähtyy: katson kuolemaa silmiin. Ajan kuluessa ja hiljalleen toipuessani teoksiin peilautuvat myös kiihkeä elämänilo ja kauneuden kaipuu.

Tämä ajanjakso, 2017-2019, on ollut intensiivistä ja tuottoisaa luomisen aikaa. Näyttelyssä on vain osa tänä aikana syntyneistä teoksista. Esillä on myös joitakin varta vasten tähän näyttelyyn ja tilaan tehtyjä teoksia.

Tämä on pieni näyttely. Siinä on kuitenkin näkyvissä oma haavoittuvuutta käsittelevä aihepiirini sekä minulle ominaiset tekniikat: maalaus ja installaatiot. Maalausten värikerrokset syntyvät musteen ja akryylivärin sekoituksista. Värien sekoittaminen pigmenteistä ja erilaisista maaliaineista on kiehtova, yllätyksellinen ja tärkeä osa työskentelyäni. Installaatioissa käytän keveitä ja osin kierrätettyjä materiaaleja. Kovin henkilökohtaisesta aihepiiristä huolimatta käsittelen yleisinhimillisiä ja tunnistettavia, elämään väistämättä liittyviä mielentiloja.

Kangasalla 1.9.2019

Leena Vainio

Kuvataiteilija AMK

Artblurred / Artsumu blog

Archive
Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page