top of page

KEVYT/LIGHT


KEVYT/LIGHT 31.7.–1.9.2019 Galleria Ruutikellari Hamina Mitä tulee mieleen sanasta kevyt? Vastaukseksi annetaan kaikkea pehmeää ja ilmavaa, niin kuin höyhen ja hahtuva, poutapilvi, ilmapallo ja vaahtomuovi. Kielitoimisto määrittelee keveyttä esimerkiksi sanoilla vaivaton, heikko, lempeä, mieto, pinnallinen ja huoleton. Google vastaa kertomalla pienistä keskosvauvoista sekä kevyestä ruuasta; kuviin tulevat kevytlevite ja kevytnakki. Miten kevyttä elämä voi olla? Miten keveyttä voi kuvataiteen keinoin kuvata? Onko teos fyysisesti kevyt ja sen sanoma raskas – vai päinvastoin? Miten kevyesti kuvat syntyvät? Kevyt, englanniksi light, viittaa myös valoon. Ruutikellarin kesän päättää näyttely, jossa voi vielä pysähtyä keveyden äärelle, ennen kuin valo taas vähenee ja arjesta tulee raskas. KEVYT/LIGHT -näyttelyssä on mukana seitsemän nykytaiteen tekijää eri puolilta Suomea. Esillä on mm. maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja installaatioita. Näyttelyn taiteilijat: Jemiina Halonen Sassa Hartikainen Jenni Karhapää Ilai Elias Lehto Maria Markus Ida Sokka Leena Vainio

Artblurred / Artsumu blog

Archive
Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page