top of page

Pistot

13.1.–24.2.2018

Craft Corner

Eteläesplanadi 4, Helsinki

Näyttelyssä on mukana kolmiosainen teossarjani Lapsen rukous

2016, puupiirros ja kirjonta tyynyliinoille.

Ote näyttelyn mediatekstistä:

PISTOT-näyttelyssä esitellään suomalaista tämänhetkistä käsityön taidetta sekä käsityön, luovuuden ja näkemyksellisen taidon tuloksia. Taitoliiton koordinoimaan Pistot-näyttelyyn tuli yhteensä 172 teosesitystä 75 taiteilijalta. Näyttelyteokset valitsi kuva- ja tekstiilitaiteilija Ulla Pohjola. Mukana on teoksia 30 taiteilijalta.

Pistot näyttelyn taiteilijat:

Maiju Ahlgrén, Riikka Ajanki, Synnöve Dickhoff, Elina Helminen, Maarit Humalajärvi, Marianne Huotari, Aura Kajaniemi, Marjo Kalavainen, Merja Keskinen, Eliza Kraatari, Marita Lappalainen, Pirita Lautala, Emma London, Mirja Marsch, Raija Marttinen, Tupu Mentu, Elina Ollikainen, Marja Palmujoki, Alli Peep,Raija Rastas, Sanna Rintalaulaja, Johanna Suonpää, Marjaana Tillander-Luhtala, Kaisa Törmänen, Leena Vainio, Jana Vyborna-Turunen, Jaana Wahlsten, Tarja Wallius, Ditte Winqvist, Eija Zweygberg.

Ote näyttelyn esittelytekstistä, Ulla Pohjola, tekstiilitaiteilija, näyttelyn kuraattori:

lmaisun rohkeus ja ennakkoluulottomuus tulivat esiin monissa näyttelyyn valituissa teoksissa ja niissä myös näyttelyn pistot-teemaa oli tulkittu kiinnostavasti omalla näkemyksellä. Joissakin teoksissa kirjonta ei ollut välttämättä edes päätekniikka. Vain muutama pisto yhdistettynä muihin tekniikoihin, kuten esimerkiksi puupiirrokseen voi luoda eheän, merkityksellisen ja persoonallisen tulkinnan. Monet teokset olivat maalauksellisia ja aiheet esittäviä. Teokset arvioitiin nimimerkeillä, eikä tekijöitä siten tiedetty. Arvosteluperusteina olivat aiheen omaperäinen tulkinta, idean tuoreus, sekä ilmaisuvoimainen toteutus.

...

My mixed media work Child´s Prayer will be on display in Helsinki soon. The PISTOT (STITCHES) exhibition is curated by textile and mixed media artist Ulla Pohjola. There will be on display mixed media and textile works by 30 artists.

Artblurred / Artsumu blog

Archive
Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page