top of page

Katson valoon


Leena Vainio Studio Mältintranta 2017

Leena Vainio

KATSON VALOON

Studio, Taidekeskus Mältinranta

25.3.-11.4.2017

Pyynikinharjun maisema aukeaa aivan työhuoneen ikkunoitten takana. Syksyllä ruskan värit tulvivat sisään ja siirtyvät huomaamatta työskentelyyni. Syksyn edetessä valo vähenee paitsi maisemassa, myös yhteiskunnassa. Minua ahdistaa ”maailman meno”. Sekin tulee maalaamiseeni.

Juuri pimeimpänä aikana ennen joulua saan yllättäen tietää, että voin menettää näkökykyni. Toisaalta tilanne voi onneksi ns. parantua itsestään. Mitään ei voi tehdä; ”aika näyttää kuinka käy”. Epävarmuus ja elämän hauraus on totta. Valon merkitys, valon näkeminen saa uutta merkitystä ja maalaaminen uusia kierroksia. Valo on toivon väri.

Työskentelyni on vaistonvaraista. Aiheenikin liittyvät alitajuntaan, esimerkiksi uniin ja mielentilaan. Ihmisen ja luonnon yhteys ja huoli luonnon tilasta on mukana työssäni.

Väri ja välitön kosketus väriaineeseen ovat intuitiivisen maalaamiseni perusta. On ihmeellistä ja nautinnollista kokea värin imeytyminen, leviäminen ja kerrostuminen kankaalle. Käytän työskentelyssä maaväripigmenttejä akryylimediumiin sekoitettuna sekä musteita, erityisesti okravärejä. Katson Valoon –näyttelyn maalaukset olen tehnyt viimeisen vuoden aikana.

Teen joskus installaatioita ja performansseja ja silloinkin materiaalit ovat minulle tärkeitä. Niissä olen käyttänyt mm. pellavakuitua, valkoisia lakanoita, maitoa ja titaanivalkoisella värjättyä kasvovoidetta. Aika ajoin osallistun taidetapahtumiin, esimerkiksi yhdessä tanssijan kanssa. Ne ovat tärkeitä, uutta näkökulmaa antavia tilaisuuksia muuten niin yksinäiselle taidetyölle.

Minulla on ollut useita gallerianäyttelyitä viime vuosina, esimerkiksi vuonna 2016 Galleria Beckerissä, Jyväskylässä ja Varikkogalleriassa Seinäjoella. Olen osallistunut moniin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja muutamaan ulkomailla. Toimin Baren Baren –taideryhmässä, joka on parhaillaan mukana Arkki –näyttelyssä Voipaalan Taidekeskuksessa Valkeakoskella. Ryhmällä on ollut 11 ryhmänäyttelyä vuosina 2011-2016. Olen Suomen Taidemaalariliiton, Tampereen Taiteilijaseuran ja Avarataide ry.n jäsen. Kotisivuni www.leenavainio.com kertoo lisää taiteellisesta toiminnastani.

Tampereella helmikuussa 2017

Leena Vainio

kuvataiteilija AMK

gsm: 0408618415

e mail: lmvainio@gmail.com

www: www.leenavainio.com

..

Leena Vainio

Looking at Light

Stodio Mältinranta, Tampere

March 2017

Artblurred / Artsumu blog

Archive
Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page