top of page

Baren Baren goes Voipaala

Soon will open up a group exhibition @Voipaala Art Centre.

Everything is packed and we are ready to start building the exhibition!

Vernissage on Friday 10th at 6PM, welcome!

Teokset pakattuina, valmiina ripustamaan!

11.2. - 9.4.2017 Arkki -taidenäyttely

Baren Baren- ryhmä: Helena Perkiö, Heidi Piippo, Maija Teppo ja Leena Vainio.

Tiina-Liisa Kaalamo, Aino Mäntynen, Jussi Nykänen, Tomas Regan ja Salla Salin.

Luonnon rönsyilevä kaaos raapii ikkunan takana meidän ihmisten kiihkeästi järjestäessä ympäristöämme. Nooan järjestelmässä kaksi kutakin eläinlajia pelastettiin. ISO 216-järjestelmä määrää standardit paperikoolle, SI-järjestelmä pituuden metrille ja Kon Mari kertoo kuinka vaatekaappi järjestetään onnellisemman elämän toivossa. Säännöt, lait ja järjestelmät luovat turvaa, mutta perustuvat keksittyihin sopimuksiin. Luonto ei välitä metrin mitasta, sopimuksista tai standardikoosta. Ihmisruumis on oppikirjassa symmetrinen, käytännössä olemme kuitenkin täynnä pieniä valuvirheitä. Siinä missä luonnon kiertokulku pohjautuu runsauteen ja ylijäämän hyödyntämiseen viimeistä atomia myöden, ihmisen järjestelmässä pyritään tehokkuuteen luoden kiertoon kelpaamatonta jätettä.

Voipaalan taidekeskuksen kevään näyttely ARKKI on ihmisen, koneen, luonnon ja hulluuden yhdistelmä ja keskinäinen riitasointu. Näyttely on osa maapallon geologista kiertoa. Ihmiskunta on 250.000 vuotta vanha maapallon ollessa 4,5 miljardia vuotta. Me olemme täällä vierailulla, geologian mittakaavassa olemme silmänräpäys. Aikanaan me katoamme ja jälkeemme jää jotakin, kehittyy jotakin uutta.

Sääksmäentie 772, 37700 Sääksmäki 040 335 7071 voipaala @valkeakoski.fi

Artblurred / Artsumu blog

Archive
Tags
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page